LasIndias.blog

Conquistar el trabajo es reconquistar la vida

Grupo de Cooperativas de las Indias

Manifest Comuner

manifest-comuner

Michel BauwensLas Indias al costat de xarxes de comunitats com ells, canviaran profundament l’estructura del nostre món. Veritables revolucionaris com les Índies són un tresor per a la Humanitat.
Michel Bauwens, President de la P2P Foundation

Kevin CarsonLes forces de l’abundància inclouen no solament les tecnologies de producció material com la micro-manufactura, sinó noves formes socials d’organitzar la producció -ètica hacker, producció entre iguals basada en el comunal, informació lliure i col·laboració horitzontal. Desenvolupar aquesta nova societat dins de la corfa de l’antiga implica expandir les línies de la filé a partir dels nodes ja existents.
Kevin Carson, C4SS

Richard StallmanCrec que arribarem realment a l’abundància.
Tinc l’esperança que ho farem..
Richard Stallman, President de la FSF

Natalia FernándezTu ets el protagonista d’aquest Manifest. Existeixen comunitats igualitàries tant rurals com a urbanes. La majoria estan obertes a estades temporals. Coneix-les, prova una nova forma de vida, planta la llavor comunitaria en el teu cercle d’amics. Uneix-te a un moviment que cada vegada creix més i que construeix, aquí i ara, vides diverses i un món diferent.
Natalia Fernández, las Indias

Descarrega-ho en PDF o consulta-ho en HTML

pdf-grande html-grande

Edicions i traduccions

María RodriguezEl Manifest Comuner és el resultat d’un procés col·laboratiu. Va començar amb una proposta de 8.000 paraules de las Indias. La discussió oberta tant en viu com a la xarxa, va doblar la seva grandària i va polir el seu estil. Llavors, voluntaris de tres continents van començar a traduir-ho al català, el portuguès, l’alemany, el francès i l’anglès. Volem donar gràcies a en Jordi Pruneda i n’Albert Vidal qui amb total generositat han fet aquesta traducció al català i als companys de «Le Manoir» que van traduir el Manifest al frances.
María Rodríguez, las Indias

Manifiesto Comunero manifest-comuner Manifeste Communard

Als blocs s’ha dit…

Jordi Pruneda i VellvehíEn la part propositiva va molt més enllà del programes econòmics dels més moderns partits; una heterotopia, com diuen ells: l’horitzó de l’abundància per a tothom (o costos marginals propers a cero); reconquerir la centralitat del treball; no entrar en el joc «salvaconsumista» de les rendes bàsiques universals; es desvincula del decreixement econòmic per innecessari; aposta per «mode de producció P2P»; la productivitat de la petita escala -al barri o poble- com a nivell més eficient de producció; el pas de relacions productives industrials a les comuneres, és a dir, realment postindustrials i postcapitalistes; etc.
Jordi Pruneda i Vellvehí: Un manifest comuner realment viscut. Un projecte de vida i de treball ja en realització

Albert VidalEs tracta d’una activitat productiva orientada al desplegament del desig, a la plena responsabilitat, a la realització personal, a la inspiració artística i la creativitat, al cultiu de les relacions d’amistat, a l’aprenentatge constant, i a la creació d’identitat comunitària.
Albert Vidal: «Desig i necessitat en la societat de l’abundància»

Antonio Blanco L’abundància, ens recorden Las Indias Electrónicas, és a la producció i no al consum. L’abundància és en definitiva fer més, amb menys, per a més gent. El nou escenari comunitari és urbà i digital. Comparteix més imaginari amb les filés transnacionals de les novel·les de Bruce Sterling o Neal Stephenson que amb els kibutz localitzats en terres promeses. Són quelcom incipient, i las Indias, un tast.
Antonio Blanco: «Sobre el Manifest Comuner»

Grupo de Cooperativas de las Indias.
Visita el blog de las Indias. Sabemos que últimamente no publicamos demasiado pero seguimos alojando a nuestra red de socios y amigos y sus iniciativas.